Treceți la conținutul principal

Cufărul cu jucării

Punga de cadou

Materiale:
- punga de hârtie;
- hârtie gumată de diferite culori;
- foarfeci;
- lipici.
Se decupează hârtia gumată în formele dorite (în cazul de faţă: camion, soare, nor, drum), apoi se aşează pe punga de hârtie pentru a le potrivi cât mai bine. Se lipesc în locul stabilit şi ai o pungă de cadou specială. Have fun! :)




Ciupercuţa hazlie



Materiale:
- carton roşu, 
- foarfeci,
- perforator,
- hârtie albă,
- băţ de plastic/lemn de îngheţată,
- google eyes,
- lipici,
- carioca subţire.

Cartonul roşu se îndoaie în două şi apoi se decupează un arc de cerc, astfel încât partea de sus să rămână nedecupată. Se obţin astfel două feţe ale ciupercuţei lipite în partea superioară.Se întinde lipici pe partea interioară a uneia dintre feţe, deasupra se aşează băţul de îngheţată. Peste, se îndoaie cea de a doua faţă a ciupercuţei şi se apasă bine pentru a se lipi.


Pe faţa ciupercuţei se desenează conturul ochişorilor, a nasului şi se lipesc câteva buline de hârtie obţinute prin perforarea hârtiei albe.


Pe toată suprafaţa părţii din spate se lipesc  buline albe.


Se lipesc google eyes în conturul ochişorilor şi se desenează o guriţă cât mai hazlie.

Pe tulpină i se pot lega câteva fâşii de hârtie verde (iarbă).

O astfel de ciupercuţă se poate aşeza într-un ghiveci cu flori,dându-i acestuia din urmă o notă mai hazlie. Have fun! :)


Ramă înflorată

Materiale:
- cutie de carton, 
- carton colorat (100-160gr),
- foarfeci,
- liniar,
- creion grafic,
- carioci subţiri,
- sclipici,
- panglică,
- foarfeci care decupează în diferite forme (opţional).


Se ia o cutie de carton nu foarte înaltă, se decupează marginile laterale astfel încât atunci când se îndoaie peste poză, să acopere marginile acesteia exact atât cât să o susţină să nu cadă.
Din hârtia colorată se decupează diverse forme de flori şi frunze care se lipesc pe ramă. De asemenea se poate decupa inclusiv o margine colorată care să se lipească peste marginile laterale ale cutiei (în cazul în care cutia este albă).Peste flori/ fluturi/ frunze se poate presăra sclipici (se dă cu puţin lipici şi apoi se presară sclipici).








Se fac două tăieturi în partea superioară a ramei unde se introduce panglica. Se face o fundiţă în faţă, dar nu înainte de a se lăsa suficient de multă panglică, astfel  încât rama să poată fi agăţată. Have fun! :)



Prietenul meu, Frunzuliţă
 

 Materiale:
- hârtie colorată (de preferat culorile toamnei) 160 gr.,
-marker,
-foarfeci,
- perforator,
-lipici.
Pe o foaie de hârtie se desenează conturul a două frunze: una mai mare (corpul) şi una mai mică (capul). Pe o altă nuanţă se trasează conturul a două mânuţe şi a două picioruşe. Se decupează şi se lipesc la bază una peste cealaltă. Se lipesc mânuţele, apoi picioarele, i se desenează ochişorii (se pot lipi şi google eyes). Se decorează corpul cu năsturei (bucăţele circulare de hârtie obţinute prin perforare). I se poate adăuga o fundă.
Sugestie: Educatoarele pot lucra cu copiii această activitate la tema " Toamna". Educatoarea scrie numele copiilor pe lucrarea fiecăruia (pe corp) şi poate astfel crea o ghirlandă sau le poate aşeza pe un panou al grupei. Astfel fiecare copil este reprezentat pe panou de un astfel de omuleţ, creat de el.

P.s. Îmi cer scuze pentru claritatea pozelor!

Postări populare de pe acest blog

Albinuța - labirint

Inimioare, inimioare

Se apropie Valentine`s Day. Așa că vă propun două activități cu inimioare: una de trasare și una de gândire critică.   Spor la treabă! :)  

Focuri de artificii

Vă mai amintiţi când eraţi copii (unii mai mici, alţii mai mari) şi aţi văzut primul foc de artificii? Câte oa-uri şi ua-uri aţi spus atunci? Cum aşteptaţi să mai vină una şi încă una? Amintindu-mi de primul meu foc de artificiu, vă propun pictură pentru azi. Dar una mai aparte! O pictură realizată cu paiul. În fond e o joacă, una distractivă! Dacă de obicei  îi spui copilului când pictează :"Nu pune aşa multă apă!", tehnica de azi e una care necesită multă apă. Ai nevoie de: - un pai , - o coală de bloc de desen,   - o pesulă mai groasă, - acuarele ( nu neapărat tempera, deoarece aceasta are o consistenţă mai groasă ), -o pereche de plămâni buni :). Cu pensula înmuiată bine în apă se ia culoare şi apoi se face o bulină mică pe foaia de desen. Imediat ce ai pus culoarea pe foaie, se ia paiul şi se suflă exact deasupra patei de culoare. O să observi firişoare de apă colorată luând-o agale în toate direcţiile. Stropii mai mari poţi să-i urmăreşti cu paiul, suflând