Treceți la conținutul principal

Căsuţa pinguinului

Această activitate este bună pentru  teme ca iarna, animale de la Polul Sud,etc  sau pur şi simplu pentru o zi în care nu poţi ieşi afară cu pruncul tău şi vreţi să petreceţi timpul într-un mod distractiv împreună.


Materiale:
- hârtie glasată neagră;
- hârtie albastră (o jumătate de A4), sau poţi picta o jumătate de coală de foaie de bloc de desen cu albastru, pe care o laşi la uscat înainte de a lipi ceva pe ea;
- hârtie portocalie;
- hârtie albă (80 de grame e suficient);
- foarfeci;
- lipici solid;
- creion grafic.

Mod de lucru
 
Se decupează corpul pinguinului din hârtie neagră (un oval), apoi burta pinguinului din hârtie albă (oval mai mic). Din hârtia neagră se decupează aripile pinguinului (vezi în imagine), ochişorii. Din hârtie portocalie se decupează două triunghiuri mici (ciocul pinguinului) şi picioruşele pinguinului.
Pe coala de hârtie albastră se trasează conturul igloo-ului. Din hârtia albă fie se rup (activitate foarte îndrăgită de cei până în 3-4 anişori), fie se decupează (de la 4 ani în sus) bucăţele mici de hârtie (latura cam de 1- 2 cm). Acestea se lipesc în conturul igloo-ului ca nişte cărămizi de zăpadă.
Se lipeşte apoi pinguinul. Mai întâi se lipeşte corpul lui, apoi burtica, picioarele, aripile, ochişorii, ciocul.
Cei mai mari pot lipi bucăţele albe de hârtie pe post de zăpadă şi bucăţele şi mai mici de hârtie albă pe post de fulgi de nea.
Aceasta este doar o idee de prezentare. Vă puteţi juca cu ea şi să realizaţi ceva şi mai grozav. 
Spor la treabă şi distracţie plăcută!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Albinuța - labirint

Inimioare, inimioare

Se apropie Valentine`s Day. Așa că vă propun două activități cu inimioare: una de trasare și una de gândire critică.   Spor la treabă! :)  

Focuri de artificii

Vă mai amintiţi când eraţi copii (unii mai mici, alţii mai mari) şi aţi văzut primul foc de artificii? Câte oa-uri şi ua-uri aţi spus atunci? Cum aşteptaţi să mai vină una şi încă una? Amintindu-mi de primul meu foc de artificiu, vă propun pictură pentru azi. Dar una mai aparte! O pictură realizată cu paiul. În fond e o joacă, una distractivă! Dacă de obicei  îi spui copilului când pictează :"Nu pune aşa multă apă!", tehnica de azi e una care necesită multă apă. Ai nevoie de: - un pai , - o coală de bloc de desen,   - o pesulă mai groasă, - acuarele ( nu neapărat tempera, deoarece aceasta are o consistenţă mai groasă ), -o pereche de plămâni buni :). Cu pensula înmuiată bine în apă se ia culoare şi apoi se face o bulină mică pe foaia de desen. Imediat ce ai pus culoarea pe foaie, se ia paiul şi se suflă exact deasupra patei de culoare. O să observi firişoare de apă colorată luând-o agale în toate direcţiile. Stropii mai mari poţi să-i urmăreşti cu paiul, suflând