Treceți la conținutul principal

Felicitare inimioară

Acest proiect poate fi creat de copii ca o felicitare pentru o prietenă/prieten drag sau ca suport pentru o fotografie pe care să o ofere (de exemplu mamei, prietenului cel mai bun, bunicii, etc).
E un proiect foarte uşor de realizat.

Materiale necesare:
- carton roşu (poate fi şi o hârtie roşie de 80 gr),
- foarfeci,
- lipici,
- panglică albă (sau orice altă culoare),
- perforator,
- paiete (opţional),
- hârtie spumată.
Pentru inimioara de mai sus am folosit un sfert dintr-o coală A4 de carton roşu. Am marcat uşor mijlocul acesteia şi i-am îndoit marginile laterale spre mijlocul paginii. Peste, am trasat un model de inimă cu un creion grafic pornind dintr-o parte laterală până în cealaltă. Am decupat conturul, fără a tăia în întregime marginile laterale.

Se obţine o inimioară ca în imaginea de mai sus. Se perforează jumătăţile de inimioară în partea de sus. Pe inimioara interioară se poate scrie un mesaj, o urare sau se poate lipi o fotografie mai mică. 
Se introduce o panglică albă prin găurile obţinute prin perforarea jumătăţilor laterale de inimioară.


Inimioara poate fi decorată cu paiete, flori din hârtie colorată sau hârtie spumată, poate fi desenat, etc. Decorarea inimioarei ţine de creativitatea copilului şi poate de personalitatea celui care urmează să primească acest dar.
E o activitate care se poate realiza de 8 martie, Sf. Valentin (pentru cei care sărbătoresc această zi), ca felicitare la un cadou, etc.

Distracţie plăcută!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Albinuța - labirint

Inimioare, inimioare

Se apropie Valentine`s Day. Așa că vă propun două activități cu inimioare: una de trasare și una de gândire critică.   Spor la treabă! :)  

Focuri de artificii

Vă mai amintiţi când eraţi copii (unii mai mici, alţii mai mari) şi aţi văzut primul foc de artificii? Câte oa-uri şi ua-uri aţi spus atunci? Cum aşteptaţi să mai vină una şi încă una? Amintindu-mi de primul meu foc de artificiu, vă propun pictură pentru azi. Dar una mai aparte! O pictură realizată cu paiul. În fond e o joacă, una distractivă! Dacă de obicei  îi spui copilului când pictează :"Nu pune aşa multă apă!", tehnica de azi e una care necesită multă apă. Ai nevoie de: - un pai , - o coală de bloc de desen,   - o pesulă mai groasă, - acuarele ( nu neapărat tempera, deoarece aceasta are o consistenţă mai groasă ), -o pereche de plămâni buni :). Cu pensula înmuiată bine în apă se ia culoare şi apoi se face o bulină mică pe foaia de desen. Imediat ce ai pus culoarea pe foaie, se ia paiul şi se suflă exact deasupra patei de culoare. O să observi firişoare de apă colorată luând-o agale în toate direcţiile. Stropii mai mari poţi să-i urmăreşti cu paiul, suflând