Treceți la conținutul principal

Mărţişoare, mărţişoare

Îmi amintesc cum stăteam în seara de 28 februarie cu mama  şi sora mea să alegem ce mărţişor să dăm învăţătoarelor şi colegilor. Şi căutam printre mărţişoare vechi şi noi, număram, le mai aranjam puţin astfel încât să arate toate bine.
Mă bucură şi acum primirea unui mărţişor. Dar mă încântă şi mi-s foarte dragi în special cele făcute de cel/cea care mi-l oferă. Şi cum să nu fie aşa când simţi că cel/cea care ţi-l oferă a pus în acel mărţişor puţină pasiune, un pic de "sudoare".

Şi pentru că se apropie luna lui Mărţişor vă propun un model de mărţişor pe care să-l faci cu puiul tău şi, de ce nu, să-l oferi mai departe.

Materiale 
- hârtie albă şi colorată;
-fir de mărţişor;
-foarfeci;
-foarfeci zimţate (opţional);
-acuarela;
-lipici;
-capsator.

Din hârtia colorată se decupează forma dorită (în cazul de faţă dreptunghi). Opţional, se poate decupa cu foarfeca zimţată. Apoi cu ajutorul degeţelelor se pictează o floare (sau orice alt desen) şi se lasă la uscat. Între timp se decupează din hârtia albă forma dorită, puţin mai mare decât cea colorată. Se realizează fundiţa din firul de mărţisor.
După ce s-a uscat pictura, se lipeşte hârtia colorată în centrul celei albe. Apoi se capsează fundiţa din firul de mărţişor. 
Pe hârtia albă se poate scrie un mesaj pentru cel/cea care urmează să-l primească.


Nu e greu! Cu siguranţă cei ce vor primi aceste mărţişoare vor aprecia şi mai mult gestul pruncului tău.

P.S. Mărţişoarele din imagini au fost realizate de copii cu vârsta între 2 şi 7 ani. :)

Distracţie plăcută!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Albinuța - labirint

Inimioare, inimioare

Se apropie Valentine`s Day. Așa că vă propun două activități cu inimioare: una de trasare și una de gândire critică.   Spor la treabă! :)  

Focuri de artificii

Vă mai amintiţi când eraţi copii (unii mai mici, alţii mai mari) şi aţi văzut primul foc de artificii? Câte oa-uri şi ua-uri aţi spus atunci? Cum aşteptaţi să mai vină una şi încă una? Amintindu-mi de primul meu foc de artificiu, vă propun pictură pentru azi. Dar una mai aparte! O pictură realizată cu paiul. În fond e o joacă, una distractivă! Dacă de obicei  îi spui copilului când pictează :"Nu pune aşa multă apă!", tehnica de azi e una care necesită multă apă. Ai nevoie de: - un pai , - o coală de bloc de desen,   - o pesulă mai groasă, - acuarele ( nu neapărat tempera, deoarece aceasta are o consistenţă mai groasă ), -o pereche de plămâni buni :). Cu pensula înmuiată bine în apă se ia culoare şi apoi se face o bulină mică pe foaia de desen. Imediat ce ai pus culoarea pe foaie, se ia paiul şi se suflă exact deasupra patei de culoare. O să observi firişoare de apă colorată luând-o agale în toate direcţiile. Stropii mai mari poţi să-i urmăreşti cu paiul, suflând