Treceți la conținutul principal

Tablou de iarnă

Azi dimineaţă când m-am trezit şi am aruncat o geană pe geam am rămas surprinsă de frumuseţea ninsorii şi a peisajului de iarnă. Fulgi mari de zăpadă pluteau lin; plapuma de zăpadă se îngroşa cu fiecare minut devenind tot mai pufoasă.
Iubesc iarna; iarna copilăriei mele, cu zăpadă, săniuş, oameni de zăpadă şi bulgăreli.
Cu aceste amintiri în suflet, vă propun un tablou de iarnă.


Materiale:
- hârtie albastră, maro şi albă;
- griş, 
- lipici;
- vată;
- foarfeci;
-foarfeci zimţate,
-panglică.

Mod de realizare

Se decupează nişte copăcei din hârtia maro şi se lipesc pe cea albastră. Se trasează conturul unui omuleţ de zăpadă pe foaia albastră. Se lipesc norişori pufoşi din vată. Apoi cu un beţişor se întinde lipici pe foaia albastră în zonele pe unde se doreşte zăpadă. Se presară griş peste lipici foarte repede, ca acesta din urmă să nu se usuce. La fel se face şi cu omuleţul de zăpadă (dacă se optează pentru el). După ce s-a presărat grişul, foaia se scutură uşor astfel încât grişul care nu s-a lipit să cadă. Dacă mai trebuie retuşuri se mai poate pune lipici şi apoi se presară din nou griş.


Am lipit hârtia albastră pe o coală albă, pe care am decupat-o cu o foarfecă zimţată, şi i-am dat astfel o margine. Am perforat hârtia albă, i-am adăugat pănglicuţa şi tabloul este gata!

Cu aceeaşi tehnică se poate realiza şi un om de zăpadă.

Nu e greu de loc! Drept că face puţină mizerie, dar e foarte distractiv! 
Acesta e doar un model. Vă rog să nu vă îngrădiţi creativitatea! Fiţi liberi să creaţi propriul tablou de iarnă!

Spor la treabă! Distracţie plăcută!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Albinuța - labirint

Inimioare, inimioare

Se apropie Valentine`s Day. Așa că vă propun două activități cu inimioare: una de trasare și una de gândire critică.   Spor la treabă! :)  

Focuri de artificii

Vă mai amintiţi când eraţi copii (unii mai mici, alţii mai mari) şi aţi văzut primul foc de artificii? Câte oa-uri şi ua-uri aţi spus atunci? Cum aşteptaţi să mai vină una şi încă una? Amintindu-mi de primul meu foc de artificiu, vă propun pictură pentru azi. Dar una mai aparte! O pictură realizată cu paiul. În fond e o joacă, una distractivă! Dacă de obicei  îi spui copilului când pictează :"Nu pune aşa multă apă!", tehnica de azi e una care necesită multă apă. Ai nevoie de: - un pai , - o coală de bloc de desen,   - o pesulă mai groasă, - acuarele ( nu neapărat tempera, deoarece aceasta are o consistenţă mai groasă ), -o pereche de plămâni buni :). Cu pensula înmuiată bine în apă se ia culoare şi apoi se face o bulină mică pe foaia de desen. Imediat ce ai pus culoarea pe foaie, se ia paiul şi se suflă exact deasupra patei de culoare. O să observi firişoare de apă colorată luând-o agale în toate direcţiile. Stropii mai mari poţi să-i urmăreşti cu paiul, suflând