Treceți la conținutul principal

Idei vechi- proiecte noi

La finalul săptămânii trecute am redecorat sala de petreceri. Motivul a fost o tematică nouă: Bal împărătesc. Aşa că am căutat prin cufere vechi şi am scos la iveală tot ce am putut folosi la această tematică.

Cromatica aleasă a fost: vişiniu, auriu şi alb. Aşa că am dat jos perdelele obişnuite şi am pus nişte draperii mai vechi pe aceste nuanţe.

Am creat un decor central folosind o idee mai veche pe care v-am împărtăşit-o aici, dar îmbunătăţită.


Am folosit pompoane din ziar pe care le-am dat cu un spray cu vopsea aurie lângă care am atârnat nişte lampioane din borcane (despre acestea am să vă vorbesc în curând). Cu nişte eşarfe şi un coş cu flori, am schimbat complet pervazul geamului.

Am mai creat un colţişor în care prinţii şi prinţesele au fost rugaţi să îşi scrie numele, folosindu-se de o "pană" pe lista invitaţilor.

Împăratul şi împărăteasa au avut un loc special în care să îşi întâmpine invitaţii la bal.

Şi a fost o seară pe cinste!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Albinuța - labirint

Inimioare, inimioare

Se apropie Valentine`s Day. Așa că vă propun două activități cu inimioare: una de trasare și una de gândire critică.   Spor la treabă! :)  

Focuri de artificii

Vă mai amintiţi când eraţi copii (unii mai mici, alţii mai mari) şi aţi văzut primul foc de artificii? Câte oa-uri şi ua-uri aţi spus atunci? Cum aşteptaţi să mai vină una şi încă una? Amintindu-mi de primul meu foc de artificiu, vă propun pictură pentru azi. Dar una mai aparte! O pictură realizată cu paiul. În fond e o joacă, una distractivă! Dacă de obicei  îi spui copilului când pictează :"Nu pune aşa multă apă!", tehnica de azi e una care necesită multă apă. Ai nevoie de: - un pai , - o coală de bloc de desen,   - o pesulă mai groasă, - acuarele ( nu neapărat tempera, deoarece aceasta are o consistenţă mai groasă ), -o pereche de plămâni buni :). Cu pensula înmuiată bine în apă se ia culoare şi apoi se face o bulină mică pe foaia de desen. Imediat ce ai pus culoarea pe foaie, se ia paiul şi se suflă exact deasupra patei de culoare. O să observi firişoare de apă colorată luând-o agale în toate direcţiile. Stropii mai mari poţi să-i urmăreşti cu paiul, suflând