Treceți la conținutul principal

Pentru mami, cu drag!

Am creat nişte modele de felicitare ce pot fi realizate de cei cu vârsta între 2 şi 7 anişori fără prea mare dificultate. Normal că cei mici (2- 3 ani) au nevoie de ajutor mai mult decât ceilalţi, dar sunt convinsă că toţi lucrează cu aceeaşi plăcere. :)
Modelele pe care vi le propun azi sunt acestea:

                              
                                                                            şi






Din câte se poate vedea nu sunt modele dificile, nu necesita multe materiale sau abilităţi de lucru speciale.Sunt simple şi vesele ca sufletul unui copil!

Materiale necesare:
- hârtie albă (100-120 grame);
- hârtie colorată (80 grame), diverse culori;
- foarfeci;
- opţional foarfeci zimţate;
- lipici;
- carioci;
- ştampile (opţional).


Pentru modelul unu am folosit 3 şabloane de flori de două dimensiuni diferite. Astfel pe o hârtie albă A4 îndoită în două, am lipit cele 3 flori. Poziţia acestora poate fi cea pe care o doriţi. Am lipit câte un disc alb pe mijlocul fiecărei flori şi am desenat pe acesta doi ochişori şi  guriţă. Sub flori la vreo 7-8 cm am lipit o fâşie de hârtie verde (iarba) şi apoi am trasat câte o tulpină pentru fiecare floare.


Pentru modelul 2 am folosit doar un şablon de floare, pe care l-am lipit pe o jumătate de coală albă A4. Am tăiat cu foarfeca zimţată aproximativ 2 cm din coperta din faţă a felicitării. Pe cea din spate am lipit în interior, pe margine o fâşie de hârtie verde, de aceeaşi lungime cu felicitarea şi cu 1 cm mai lată decât partea tăiată din coperta de sus.
Am lipit pe floare un disc de altă culoare şi din fâşii subţiri de hârtie verde i-am lipit frunzele şi tulpina.M-am folosit de o ştampilă fluturaş pentru decor.
Mesajele pot fi diverse de aceea le las la aprecierea voastră.

Spor la treabă!
Distracţie plăcută!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Albinuța - labirint

Inimioare, inimioare

Se apropie Valentine`s Day. Așa că vă propun două activități cu inimioare: una de trasare și una de gândire critică.   Spor la treabă! :)  

Focuri de artificii

Vă mai amintiţi când eraţi copii (unii mai mici, alţii mai mari) şi aţi văzut primul foc de artificii? Câte oa-uri şi ua-uri aţi spus atunci? Cum aşteptaţi să mai vină una şi încă una? Amintindu-mi de primul meu foc de artificiu, vă propun pictură pentru azi. Dar una mai aparte! O pictură realizată cu paiul. În fond e o joacă, una distractivă! Dacă de obicei  îi spui copilului când pictează :"Nu pune aşa multă apă!", tehnica de azi e una care necesită multă apă. Ai nevoie de: - un pai , - o coală de bloc de desen,   - o pesulă mai groasă, - acuarele ( nu neapărat tempera, deoarece aceasta are o consistenţă mai groasă ), -o pereche de plămâni buni :). Cu pensula înmuiată bine în apă se ia culoare şi apoi se face o bulină mică pe foaia de desen. Imediat ce ai pus culoarea pe foaie, se ia paiul şi se suflă exact deasupra patei de culoare. O să observi firişoare de apă colorată luând-o agale în toate direcţiile. Stropii mai mari poţi să-i urmăreşti cu paiul, suflând