Treceți la conținutul principal

Pompon din ziar

Unii fac curăţenie de primăvară în perioada aceasta! Nu neapărat eu, dar a făcut colegul meu, care şi-a adunat toate ziarele vechi, pe care eu i le-am "împrumutat". Văzusem eu ceva frumos pe nişte bloguri şi mi-am dorit să mă joc şi eu.

Văzusem pe MarthaStewart.com nişte pompoane  realizate din hârtie creponată şi atârnate. Ce mi-a trecut mie prin cap a fost să fac acelaşi lucru cu nişte foi de ziar.



 Urmărind exact aceiaşi paşi care sunt foarte frumos ilustraţi aici ,  am realizat un pompon din ziare. Cel mai greu a fost să decupez colţurile, deoarece hârtia de ziar e mai groasă decât cea creponată. Am folosit 8 jumătăţi de foi de ziar (altfel spus, formatul unei pagini de ziar), pe care le-am îndoit ca pe un evantai. Apoi am rotunjit colţurile prin decupare. Am legat de mijloc o sfoară şi apoi am început să desfac uşor fiecare foaie în parte. Mare grijă să nu se rupă foile de ziar. Dacă aş fi avut şi nişte acuarela în casă m-aş fi jucat mai mult cu acest pompon. Rămâne pe data viitoare!
Urmează şi altele! Dacă ţi s-a părut interesant, stay tuned!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Albinuța - labirint

Inimioare, inimioare

Se apropie Valentine`s Day. Așa că vă propun două activități cu inimioare: una de trasare și una de gândire critică.   Spor la treabă! :)  

Focuri de artificii

Vă mai amintiţi când eraţi copii (unii mai mici, alţii mai mari) şi aţi văzut primul foc de artificii? Câte oa-uri şi ua-uri aţi spus atunci? Cum aşteptaţi să mai vină una şi încă una? Amintindu-mi de primul meu foc de artificiu, vă propun pictură pentru azi. Dar una mai aparte! O pictură realizată cu paiul. În fond e o joacă, una distractivă! Dacă de obicei  îi spui copilului când pictează :"Nu pune aşa multă apă!", tehnica de azi e una care necesită multă apă. Ai nevoie de: - un pai , - o coală de bloc de desen,   - o pesulă mai groasă, - acuarele ( nu neapărat tempera, deoarece aceasta are o consistenţă mai groasă ), -o pereche de plămâni buni :). Cu pensula înmuiată bine în apă se ia culoare şi apoi se face o bulină mică pe foaia de desen. Imediat ce ai pus culoarea pe foaie, se ia paiul şi se suflă exact deasupra patei de culoare. O să observi firişoare de apă colorată luând-o agale în toate direcţiile. Stropii mai mari poţi să-i urmăreşti cu paiul, suflând