Treceți la conținutul principal

Carnavalul Primăverii

Cei de la Note mari au lansat concursul Carnavalul primăverii, prin care propuneau copiilor şi cadrelor didactice să le trimită diverse lucrări artistice legate de primăvară. Astfel mulţi copii au pregătit şi trimis lucrări care mai de care mai interesante ca tehnică de lucru şi ca mod de prezentare.
Lucrările trimise de copii sunt expuse la Edu-Kids la Expo Transilvania. Aveţi mai jos o mică parte din lucrările copiilor.
 Sunt foarte frumoase! Materialele folosite sunt o gamă foarte largă, de la flori naturale (vii sau presate) până la lâniţă. Tehnicile întâlnite sunt foarte variate.
 Fiecare lucrare este etichetată, astfel poţi afla numele lucrării, cine a realizat-o, în ce clasă este, ce şcoală urmează, etc.
 

Felicitări celor de la Note Mari pentru iniţiativă  (vă sugerez să le accesaţi site-ul) şi mai ales felicitări cadrelor şi copiilor care au realizat lucrările. Baftă tuturor! Să nu uităm că este un concurs!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Albinuța - labirint

Inimioare, inimioare

Se apropie Valentine`s Day. Așa că vă propun două activități cu inimioare: una de trasare și una de gândire critică.   Spor la treabă! :)  

Focuri de artificii

Vă mai amintiţi când eraţi copii (unii mai mici, alţii mai mari) şi aţi văzut primul foc de artificii? Câte oa-uri şi ua-uri aţi spus atunci? Cum aşteptaţi să mai vină una şi încă una? Amintindu-mi de primul meu foc de artificiu, vă propun pictură pentru azi. Dar una mai aparte! O pictură realizată cu paiul. În fond e o joacă, una distractivă! Dacă de obicei  îi spui copilului când pictează :"Nu pune aşa multă apă!", tehnica de azi e una care necesită multă apă. Ai nevoie de: - un pai , - o coală de bloc de desen,   - o pesulă mai groasă, - acuarele ( nu neapărat tempera, deoarece aceasta are o consistenţă mai groasă ), -o pereche de plămâni buni :). Cu pensula înmuiată bine în apă se ia culoare şi apoi se face o bulină mică pe foaia de desen. Imediat ce ai pus culoarea pe foaie, se ia paiul şi se suflă exact deasupra patei de culoare. O să observi firişoare de apă colorată luând-o agale în toate direcţiile. Stropii mai mari poţi să-i urmăreşti cu paiul, suflând