Treceți la conținutul principal

Joaca cu ce-avem prin casă

”Joaca cu ce-avem prin casă” este un proiect personal pe care vreau să-l promovez aici. 
Despre ce e vorba? Nimic complicat.Voi prezenta săptămânal (poate chiar mai des) câte o activitate care se poate realiza în cea mai mare parte cu lucruri la îndemână, de prin casă. Unele vor fi personale, altele realizate de alții, dar toate vor fi activități care se pretează foarte bine acestei categorii: ” Joaca cu ce-avem prin casă”. 
Deci să ne ridicăm mânecile și să începem cu prima activitate.

Ștampile din cartof 

Din experiența mea de lucru cu copiii, am observat că acestora le place la nebunie să ștampileze. Așa că se joacă cu toate ștampilele care le cad în mână, de la cea de la birou până la cele special create pentru ei. Cum ar fi să le poți crea o mulțime de ștampile oricând? Ei bine, se poate! Costul acestor ștampile? Nu mai știu cât costă cartoful la piață, dar știu sigur că e mult mai puțin decât o ștampilă nouă de la magazin.



Materiale:
- cartofi,
- cuțit, 
- acuarela.

Recomand ca ștampilele să fie realizate de către adulți! 
Se ia un cartof spălat și șters, se taie transversal cam 1 cm dintr-un capăt al cartofului. Se trasează cu un creion ascuțit (ideal unul chimic, care lasă urme colorate)  modelul dorit ca ștampilă (floare, frunză, inimă, etc)  pe miezul cartofului. Apoi cu un cuțit ascuțit și subțire se decupează cartoful pe urma creionului. Din această cauză e nevoie prezența unui adult.

Mai departe e pură distracție!
Cu o pensulă se întinde un strat nu foarte subțire de vopsea pe forma decupată din cartof. Cum ”ștampila” e gata, se ”ștampilează”  o foaie de desen. Ce se întâmplă mai departe ține de creativitatea copilului.


V-am spus că se pot realiza ștampile și dintr-un morcov mai gros sau dintr-un măr? :)

Comentarii

  1. Multumim pentru acceptul de colaborare. Daca cunoasteti alte bloguri de familie, nu ezitati sa ni le propuneti! http://www.tarajucariilor.ro/blog/bloguri-despre-copii-promovare-gratuita.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Albinuța - labirint

Inimioare, inimioare

Se apropie Valentine`s Day. Așa că vă propun două activități cu inimioare: una de trasare și una de gândire critică.   Spor la treabă! :)  

Focuri de artificii

Vă mai amintiţi când eraţi copii (unii mai mici, alţii mai mari) şi aţi văzut primul foc de artificii? Câte oa-uri şi ua-uri aţi spus atunci? Cum aşteptaţi să mai vină una şi încă una? Amintindu-mi de primul meu foc de artificiu, vă propun pictură pentru azi. Dar una mai aparte! O pictură realizată cu paiul. În fond e o joacă, una distractivă! Dacă de obicei  îi spui copilului când pictează :"Nu pune aşa multă apă!", tehnica de azi e una care necesită multă apă. Ai nevoie de: - un pai , - o coală de bloc de desen,   - o pesulă mai groasă, - acuarele ( nu neapărat tempera, deoarece aceasta are o consistenţă mai groasă ), -o pereche de plămâni buni :). Cu pensula înmuiată bine în apă se ia culoare şi apoi se face o bulină mică pe foaia de desen. Imediat ce ai pus culoarea pe foaie, se ia paiul şi se suflă exact deasupra patei de culoare. O să observi firişoare de apă colorată luând-o agale în toate direcţiile. Stropii mai mari poţi să-i urmăreşti cu paiul, suflând