Treceți la conținutul principal

Omul de zăpadă

Azi din lipsă de zăpadă afară, vă propun să facem un om de zăpadă din hârtie. :)


Materiale necesare:
- șabloane,
- hârtie glasată,
- hârtie creponată,
- creion grafic,
- foarfeci,
- lipici,
- carioci,
- printer.




Este o activitate simplă adresată celor mai mici în care se combină desenul, decupatul și lipitul. Folosind șabloanele de mai sus, am decupat din hârtie glasată pălăria și nasul. Năsturelul l-am decupat din hârtie autocolantă neagră, dar se poate și din hârtie glasată.
Pentru fular am folosit o fâșie de hârtie creponată. Ochii și gurița i-am desenat, dar pot fi decupați din hârtie și lipiți.

Spor la treabă!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Albinuța - labirint

Inimioare, inimioare

Se apropie Valentine`s Day. Așa că vă propun două activități cu inimioare: una de trasare și una de gândire critică.   Spor la treabă! :)  

Focuri de artificii

Vă mai amintiţi când eraţi copii (unii mai mici, alţii mai mari) şi aţi văzut primul foc de artificii? Câte oa-uri şi ua-uri aţi spus atunci? Cum aşteptaţi să mai vină una şi încă una? Amintindu-mi de primul meu foc de artificiu, vă propun pictură pentru azi. Dar una mai aparte! O pictură realizată cu paiul. În fond e o joacă, una distractivă! Dacă de obicei  îi spui copilului când pictează :"Nu pune aşa multă apă!", tehnica de azi e una care necesită multă apă. Ai nevoie de: - un pai , - o coală de bloc de desen,   - o pesulă mai groasă, - acuarele ( nu neapărat tempera, deoarece aceasta are o consistenţă mai groasă ), -o pereche de plămâni buni :). Cu pensula înmuiată bine în apă se ia culoare şi apoi se face o bulină mică pe foaia de desen. Imediat ce ai pus culoarea pe foaie, se ia paiul şi se suflă exact deasupra patei de culoare. O să observi firişoare de apă colorată luând-o agale în toate direcţiile. Stropii mai mari poţi să-i urmăreşti cu paiul, suflând