Treceți la conținutul principal

Iarna pe la alții

 Ce să faci cu pruncul tău când afară plouă deși ar trebui să ningă, e răcit și îl ții acasă să se însănătoșească sau pur și simplu îți cere să faceți ceva împreună și nu știi ce? Păi poate postarea mea de azi te va ajuta.
Am tras cu ochiul pe la alții, am văzut lucruri care mi-au plăcut și m-am gândit să le împart cu voi.

1. Colorăm, colorăm
Dacă pruncul tău iubește foarte mult creioanele colorate de ce să nu-i oferim șansa de a-și etala talentele de desenator. Aici veți găsi multe pagini de colorat despre iarnă. Sunt convinsă că sunt și cu alte teme.

2. Dot to dot
                                                                       foto de aici

Acest tip de activități presupune în primul rând recunoașterea grafică a numerelor sau a literelor, apoi ordinea lor. E o activitate distractivă în care trebuie să unești numerele consecutive cu o linie. Există și fișe cu litere. Unele fișe sunt mai simple și folosesc în conturarea unor obiecte numerele de la 1 la 10, altele sunt mai dificile și folosesc numere până la 100... După ce ai conturat  obiectul, îl poți colora.

3.Activități practice

Fiind iarnă vă sugerez activități pe această temă. Aici veți găsi mai multe activități legate de fulgi de zăpadă. Aceste activități presupun pictura, înseilare, decupare, etc. Îți rămâne doar să alegi cu ce te distrezi azi. :)

4. Figurine din foam (hârtie spumată)

                                                                    foto de aici

Activitățile cu hârtia spumată sunt foarte îndrăgite de copii începând cu vârsta de 5 ani. Hârtia spumată e mai groasă, deci dacă o lipești iese în relief. E ușor de decupat, de lucrat cu ea, e divers colorată și poți obține orice din ea: de la fulgi, oameni de zăpadă la coronițe de prințese sau prinți, baghete magice etc. Dacă mai ai și puțin sclipici copilul tău va fi vrăjit de această activitate.

5. Decupaj

                                                                       foto de aici

Dacă pruncul tău iubește să decupeze lasă-l să fie creativ. O activitate de decupat care presupune puțin talent în a mânui foarfeca și un pic de creație este aceea de a decupa fulgi de zăpadă din hârtie. Fiecare tăietură altfel va crea un fulg de zăpadă unic. Pentru idei puteți vizita pagina aceasta și aceasta. Lăsați copilul să-și decoreze geamul cu fulgii creați de el sau să realizeze un mobil cu ei așa cum sugerează și una din paginile recomandate mai sus.

În speranța că v-am dat o mână de ajutor îmi rămâne doar să vă urez ”Spor la treabă!”.

Distracție plăcută!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Albinuța - labirint

Inimioare, inimioare

Se apropie Valentine`s Day. Așa că vă propun două activități cu inimioare: una de trasare și una de gândire critică.   Spor la treabă! :)  

Focuri de artificii

Vă mai amintiţi când eraţi copii (unii mai mici, alţii mai mari) şi aţi văzut primul foc de artificii? Câte oa-uri şi ua-uri aţi spus atunci? Cum aşteptaţi să mai vină una şi încă una? Amintindu-mi de primul meu foc de artificiu, vă propun pictură pentru azi. Dar una mai aparte! O pictură realizată cu paiul. În fond e o joacă, una distractivă! Dacă de obicei  îi spui copilului când pictează :"Nu pune aşa multă apă!", tehnica de azi e una care necesită multă apă. Ai nevoie de: - un pai , - o coală de bloc de desen,   - o pesulă mai groasă, - acuarele ( nu neapărat tempera, deoarece aceasta are o consistenţă mai groasă ), -o pereche de plămâni buni :). Cu pensula înmuiată bine în apă se ia culoare şi apoi se face o bulină mică pe foaia de desen. Imediat ce ai pus culoarea pe foaie, se ia paiul şi se suflă exact deasupra patei de culoare. O să observi firişoare de apă colorată luând-o agale în toate direcţiile. Stropii mai mari poţi să-i urmăreşti cu paiul, suflând