Treceți la conținutul principal

Moș Nicolae

Se apropie seara lui Moș Nicolae. V-ati pregătit cizmulițele?
V-ați întrebat vreodată  cine este Moș Nicolae? De unde vine el? 

Nicolae s-a născut într-o familie înstărită, dar a decis să-și folosească averea ajutându-i pe cei nevoiași. El îi ajuta pe cei nevoiași pe ascuns, fără ca aceștia să știe cine le e binefăcătorul.
Legenda lui Moș Nicolae începe cu cele trei fiice ale unui nobil sărac care din cauza lipsei zestrei nu se puteau mărita. Astfel tatăl lor a hotărât să le vândă. Dar când fiica cea mare a ajuns la vârsta măritișului, cardinalul Nicolae a lăsat, pe ascuns, la ușa casei un săculeț cu aur. Astfel fata a avut zestre și s-a putut mărita. La fel s-a întâmplat și in cazul celei de-a doua fete. 
Când a venit vremea măritișului pentru cea mai mică dintre fiice, tatăl acesteia a stat la pândă și l-a surprins pe Nicolae dând drumul pe hornul casei unui săculeț care a căzut într-o șosetă ce era atârnată la uscat. Nicolae l-a rugat să nu spună nimănui secretul lui, dar tatăl nu s-a putut abține și a povestit și altora. De aceea, de atunci, când cei săraci primeau ceva neașteptat îi mulțumeau lui Nicolae.

În fiecare an în noaptea de 5 spre 6 decembrie, Moș Nicolae se furișează discret și lasă cadouri copiilor, fiecăruia după purtare. Dacă au fost buni peste ani le lasă dulciuri, dacă nu le lasă câte o nuielușă.

Voi cum ați fost anul acesta? Oare ce-o să lase Moșul în cizmulițele voastre?

Până una alta, găsiți mai jos niște activități cu care să vă distrați.

1. Cizmulița cu dulciuri - joc matematic


2. Moș Nicolae - colaj

Printați imaginea de mai jos, colorați căciula și nasul cu roșu și lipiți vată pe post de barbă.

 3. Cizmulița lui Moș Nicolae - colaj
Activitate similară cu cea de mai sus. Se printează imaginea, se pictează sau colorează cizma, iar pe partea de blăniță se lipește vată. Se poate decupa.



Acestea din urmă sunt activități pe care probabil o să le găsiți și pe alte site-uri. Eu am preluat ideea și v-o împărtășesc și vouă.

Distracție plăcută!










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vestitorul primaverii, poveste de Magda Bodea

"Vestitorul primaverii" este o povestioara pentru cei mici,  din seria povestilor pentru copii scrise de mine. O puteti citi copiilor sau folosi la gradinita, scoala, etc., atat timp cat faceti referire la faptul ca le-am scris eu. :) Pentru ca feedback-ul poate fi foarte constructiv, va rog sa-mi lasati un comentariu cu impresia pe care ti-a facut-o tie si celor mici. Multumesc!

Inimioare, inimioare

Se apropie Valentine`s Day. Așa că vă propun două activități cu inimioare: una de trasare și una de gândire critică.   Spor la treabă! :)  

Punem punct

Salut, Aceasta este ultima postare pe acest blog. Iti multumesc ca mi-ai fost alaturi acesti ani! Sper ca activitatile propuse ti-au placut si ti-au fost de ajutor. De acum inainte ma gasesti pe magdabodea.ro . Te astept aici si aici sa descoperi noi activitati si povesti pentru copii.   Spor in toate, Strumfa