Treceți la conținutul principal

Despre un proiect foarte drag mie


O dată cu venirea toamnei, toată lumea se gândește la începerea unui nou an școlar indiferent că este la grădiniță sau la școală. Unii se gândesc de mai demult la asta, mai ales la ce vor mânca pruncii lor în aceste instituții. De aici a apărut și proiectul despre care vreau să vă vorbesc.
Farfurii Curate este un proiect care dorește promovarea unor meniuri sănătoase pentru copii.
”Proiectul pilot "Farfurii curate" are ca scop implementarea meniurilor sănătoase create de Adi Hădean  împreună cu echipa profesorului Nicolae Hâncu în trei grădinițe de stat din Cluj Napoca.” Această descriere o veți găsi dacă intrați pe contul lor de Facebook.
Eu le urez mult succes și sper să găsească multă susținere din partea tuturor, mai ales a celor direct implicați (autorități, administratori de grădinițe, sponsori), deoarece consider că este foarte importantă o educație a copilului referitoare la o alimentație sănătoasă. Și cum poți să educi copilul dacă nu și aplici, dându-i să mănânce ceea ce tu susții că este sănătos.
Am aflat că în curând rețetele vor fi disponibile pe un site intitulat ” Viața la grădi”. Sincer, abia aștept!Și mi-ar face o deosebită plăcere să-l văd implementat și în școli. Ar fi ideal dacă părinții s-ar inspira din aceste rețete și le-ar găti și acasă. Poate că așa o să vorbim mai rar despre obezitate la copii.

Sursa foto: aici.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Albinuța - labirint

Inimioare, inimioare

Se apropie Valentine`s Day. Așa că vă propun două activități cu inimioare: una de trasare și una de gândire critică.   Spor la treabă! :)  

Focuri de artificii

Vă mai amintiţi când eraţi copii (unii mai mici, alţii mai mari) şi aţi văzut primul foc de artificii? Câte oa-uri şi ua-uri aţi spus atunci? Cum aşteptaţi să mai vină una şi încă una? Amintindu-mi de primul meu foc de artificiu, vă propun pictură pentru azi. Dar una mai aparte! O pictură realizată cu paiul. În fond e o joacă, una distractivă! Dacă de obicei  îi spui copilului când pictează :"Nu pune aşa multă apă!", tehnica de azi e una care necesită multă apă. Ai nevoie de: - un pai , - o coală de bloc de desen,   - o pesulă mai groasă, - acuarele ( nu neapărat tempera, deoarece aceasta are o consistenţă mai groasă ), -o pereche de plămâni buni :). Cu pensula înmuiată bine în apă se ia culoare şi apoi se face o bulină mică pe foaia de desen. Imediat ce ai pus culoarea pe foaie, se ia paiul şi se suflă exact deasupra patei de culoare. O să observi firişoare de apă colorată luând-o agale în toate direcţiile. Stropii mai mari poţi să-i urmăreşti cu paiul, suflând